De taken van een kraamverzorgende

De eerste dagen zal ik een groot deel van de verzorging van jullie baby en gezin op mij nemen, zodat jullie de eerste dagen vooral lekker kunnen uitrusten en bijkomen van de bevalling. Zo leer ik vaak de partners aan het begin van de kraamweek al hoe ze een luier moeten verschonen, de baby moeten temperaturen en een warme kruik maken, zodat wij mama de eerste paar dagen kunnen ontlasten.  

Samen met mama focussen we de eerste dagen vooral op de voeding van de baby en leren we hoe je bijvoorbeeld voedingssignalen herkent. Grote broer(s) en/of zus(sen) worden ook zeker niet vergeten deze zal ik zoveel mogelijk bij de zorg betrekken, zodat ook zij rustig aan de nieuwe situatie kunnen wennen. In de loop van de week zal ik jullie meer en meer leren en zal ik de zorg geleidelijk aan jullie overdragen, zo dat ik aan het einde van de kraamweek weet dat ik jullie alles heb geleerd en jullie met een gerust hart achter kan laten.

  • Assistentie bieden bij thuisbevalling
  • Dagelijks mama controleren en verzorgen
  • Dagelijks de baby controleren en verzorgen
  • Ondersteunt bij de voeding van de baby
  • Voorlichting en adviezen geven
  • Observeren, signaleren en rapporteren 
  • Geeft tips en adviezen rondom de verzorging van moeder en kind
  • Het waarborgen van de hygiëne
  • Licht huishoudelijke taken